MUP BPK: Tokom turističke sezone intenzivirat će se kontrole saobraćaja

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde provodi pojačane mjere u svim segmentima javne sigurnosti, a posebna pažnja tokom turističke sezone bit će posvećena sigurnosti u saobraćaju – potvrdio je šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka I analitiku Mirsad Kamenica.

Naglasio je da se intenzivnije kontrole provode svake godine u ljetnom periodu kada je I na području tog kantona pojačana frekvencija saobraćaja.

“ Uprava policiije I policijske stanice u njenom sastavu sačinile su pojačane mjere na kontroli  I regulisanju saobraćaja u cilju sigurnosti svih učesnika u saobraćaju. Zbog nadolazeće turističke  sezone one  će se provoditi na putevima u BPK Goražde, a posebno na magistralnom putu M -20 jer se očekuje pojačana frekvencija saobraćaja iz Srbije prema Jadranskom moru” – pojasnio je Kamenica.

Dodao je da statistički podaci pokazuju da je u prvih pet mjeseci ove godine došlo do smanjenja saoboraćajnih nezgoda na području BPK Goražde

“  Ipak, u ovom periodu  intenzitet sabraćaja je veći I apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni I da se pridržavaju propisa iz Zakona o osnovama I bezbjednosti saobraćaja na putevima u BIH, jer će svako kršenje biti sankcionisano. Tokom proteklog vikenda imali smo četiri nezgode, a tri su se desile u intervalu od samo deset minuta na dionici od 100 metara na magistralnom putu M-20” – upozorio je Kamenica.