Grad Goražde nastavlja sa podrškom sportu, udruženjima I mladima

U Gradskoj upravi Goražde potpisani su ugovori o dodjeli sredstava  namjenjenih kao podrška neprofitnim organizacijama iz oblasti  sporta, mladih te udruženja.

Ugovore je sa korisnicima sredstava potpisao gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, a u skladu sa Odlukom  o načinu odabira projekata nevladinih/neprofitnih organizacija po LOD metodologiji

Sredstva su namjenjena kao podrška u finansiranju projekata za sport, udruženja I mlade  za što je u Budžetu Grada Goražda za 2023. Godinu predviđen iznos od 50.000 KM

Odabir korisnika izvršen je putem javnog poziva, a   sredstva su  odobrena za šest aplikacija iz oblasti sporta, jedna  za omladinska udruženja i dvije  za projekte udruženja.

U oblasti spoprta sredstva su odobrena Šahovskom klubu „Goražde“,  Rukometnom klubu „Radnički“,  Ženskom odbojkaškom klubu  Goražde,  SFK „Libero“,  Fudbalskom klubu „Goražde“ te  Kajakaškom klubu “BUK” Goražde.

Udruženje oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja „BISER“ Goražde  dobilo je podršku za projekat “Želim biti zdrava”.

Forumu za inovacije mladih (Youth Innovation Forum) sredstva su dodjeljena za projekat “Mladi programeri” dok će Radio-amaterski klub „Drina“ realizirati projekat “ Jačanje digitalnih vještina mladih i njihova integracija u društveni život”.

“ Na ovaj način Grad Goražde, u skladu sa mogućnostima i stanjem u Budžetu, podržava aktivnosti koje imaju za cilj promociju grada, ali i razvoj sporta i ostalih društvenih sfera u našem gradu. Pored ovih ugovora, Grad Goražde će 19.juna  2023.godine objaviti drugi javni poziv za sport a pravo na dodjelu sredstava imat će sportske organizacije koje tp pravo nisu ostvarile po prvom javnom pozivu” – kazao je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.