Utvrđen dnevni red i termin održavanja 6.redovne sjednice Skupštine BPK Goražde

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na sjednici održanoj danas utvrdio je Dnevni red i termin odžavanja 6. redovne sjednice Skupštine BPK Goražde. Sjednica će se održati 27. juna 2023.godine sa početkom u 10:00 sati a na dnevnom redu između ostalog je i prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju koji bi se trebao razmatrati po skraćenom postupku.

Na dnevnom redu je i niz izvještaja o radu i finansijskom poslovanju za 2022.godinu, a radi se o Izvještaju o izvršenju Finansijskog plana JU “Zavod zdravstvenog osiguranja, Izvještaju o radu i finansijskom poslovanju JU „Dom za stara i iznemogla lica“ Goražde,, Izvještaju o radu i finansijskom poslovanju JU „Centar za socijalni rad” BPK Goražde, Izvještaju o radu i poslovanju JP „Bosansko-podrinjske šume“ d.o.o. Goražde, te Izvještaju Nezavisnog odbora o radu policijskog komesara i Izvještaja o provedenim aktivnostima na izgradnji, održavanju, sanaciji i rekonstrukciji regionalnih cesta i mostova na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u 2022. godini.

Također, na dnevnom redu je i   Izvještaii  o radu   Nezavisnog odbora o radu policijskog komesara, za period 01.10.-31.12.2022. godine te period 01.01.-31.03.2023.godine, kao i Izvještaj Nezavisnog odbora za period 01.08.2022-31.01.2023.godine.

Na dnevnom redu je i Informacija o efektima i realizaciji kreditne linije sa „Bosna Bank International“ d.d. Sarajevo za finansiranje privrede i obrta uz subvencioniranje dijela profitne marže za privredna društva i obrtnike sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2022. godinu.