Za sufinansiranje projekata iz budžeta Ministarstva za boračka pitanja izdvojeno 7.000 KM

Nakon okončanja  Javnog poziva za dodjelu sredstava  za finansiranje i sufinansiranje projekata  Ministarstvo za boračka pitanja izdvojilo je finansijska sredstva za sufinansiranje projekata općine Pale u FBiH i JU „Centar za kulturu“ Goražde.

Za sufinansiranje ova dva projekta Ministarstvo za boračka pitanja ukupno je izdvojilo  7.000 KM, a radi se o projektu  općina Pale  u FBiH „Izgradnja centralnog spomen obilježja u Hrenovici“ te projektu  JU „Centra za kulturu“ Goražde „Sjećanje na poginule borce 92-95g.“

Ugovor  o korištenju  sredstava sa načelnikom Alminom Ćutukom i direktorom  Zavičajnog muzeja Adijem Džemidžićem potpisao je danas  ministar za boračka pitanja Bosansko-podrinjskog kantona  Goražde  Avdo Mirvić.

„Sa iznosom 5.000 KM podržali smo projekat općine Pale u FBiH dok smo 2.000 KM izdvojili za sufinansiranje projekta   JU “Centru za kulturu“ Goražde,  odnosno za kupovinu namjenske vitrine za smještaj ratnih eksponata u Zavičajnom muzeju. Ministarstvo će i dalje nastojati pružati podršku lokalnim zajednicama u realizaciji projekata“, istakao je ministar Avdo Mirvić.

 

Riječi zahvalnosti na podršci implementacije projekata  Ministarstvu za boračka pitanja i resornom ministru ovom prilikom uputili su načelnik Ćutuk i direktor Džemidžić sa željom da se ta saradnja nastavi i u budućnosti.

bpk.gov.ba