EXIT lansirao Music & Talent Office –centar za razvoj globalnih muzičkih zvijezda i potpisao Lannu, veliki talent elektronske scene!

Foto:exitfest.org

EXIT, višestruki evropski festivalski šampion i jedan od vodećih brendova globalne festivalske industrije, pokrenuo je Music & Talent Office – EXIT Echosystem, sa ciljem da perspektivnim i talentovanim muzičarima sa naših prostora i šire pruži sveobuhvatnu podršku i šansu da razviju uspješne svjetske karijere. Na Svjetski dan muzike 21. juna potpisano je i prvo ime agencije – novosadska producentkinja i DJane Lanna, jedna od najperspektivnijih mladih nada elektronske scene!

Sa namjerom da u punom potencijalu iskoristi svoj utjecaj u muzičkom biznisu i bliske kontakte sa vodećim svjetskim muzičkim i booking agencijama, EXIT pokreće inicijativu kroz koju će globalnim muzičkim zvijezdama u nastajanju pružati sveobuhvatnu podršku u razvoju njihove karijere, i to po principu 360° menadžmenta – kroz muzički label, artist managment, booking, mentorstvo, ali i saradnju sa svjetskim muzičkim zvijezdama i agencijama.

“EXIT ima izuzetno visok ugled u globalnoj festivalskoj industriji i veoma bliske odnose sa vodećim muzičkim agencijama i svjetskim zvijezdama. Te veze nisu samo profesionalne, već i iskreno prijateljske i otvaraju vrata za razvoj svjetskih karijera muzičkih talenata” – navodi Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala.

Pored osnivanja sveobuhvatnog centra za razvoj budućih globalnih muzičkih zvijezda, EXIT će sarađivati sa relevantnim tijelima zemalja regiona na razvoju kancelarija za muzički izvoz (music export office) u svakoj od njih.

U prethodne dvije decenije, EXIT je pored dovođenja najvećih svjetskih zvijezda, u okviru svoje porodice festivala realizovao više od 1.000 nastupa muzičara iz regiona van njihovih matičnih zemalja. Mnogi izvođači svoje nastupe na Exitu pamte kao važne momente u svojim karijerama, nakon kojih su proširili krug svojih fanova, a mnogi su se sa manjih festivalskih bina na naredna izdanja vraćali kao headlineri.

Prvi potpis na ugovor s EXIT Echosystemom stavila je Lanna, ogroman talent regionalne elektronske scene. Njen put ka zvijezdama otpočeo je kada je sa 13 godina prvi put nastupila na Exitu, a danas su iza nje su već nastupi sa najvećim globalnim imenima, među kojima su Paul Kalkbrenner i Indira Paganotto.

Mlada producentkinja i DJane iz Novog Sada svoju ljubav prema elektronskoj muzici počela je da razvija još kao dvanaestogodišnjakinja, a već sa 14 godina, ponela je drugo mjesto na DJ takmičenju „Let's Mix It“. Lanna se Exitovoj publici prvi put predstavila 2019. na AS FM bini, kao trinaestogodišnjakinja i najmlađa članica EXIT porodice do danas. Dvije godine kasnije, nastupala je na NSNS bini, a još dvije godine trebalo je da prvi put kroči na kolosalnu mts Dance Arenu. U jesen prošle godine počela je da objavljuje svoja prva izdanja – prvo traku „My Journey“, a zatim i EP „White Shadows“ u saradnji sa Sebastianom Haasom, kojim je postala najmlađa producentkinja na Beatportovoj Top 100 Progressive-house listi!

U maju je imala priliku da nakon vodeće psytechno zvijezde današnjice Indire Paganotto zatvori umaški Sea Star festival, gdje je ispred Tesla Main Stage-a u snažnom ritmu zadržala hiljade rasplesanih fanova do ranih jutarnjih sati, a tome je prethodilo otvaranje spektakularnog EXIT Dance Arena Belgrade Takeover događaja sa Paulom Kalkbrennerom.

„Osjećam neopisivo uzbuđenje i zahvalnost jer je EXIT prepoznao moj rad i potrebu da pomogne mladim muzičarima. To me motiviše da još vrijednije radim i stvaram, i da svima poručim da uz istrajnost mogu postići mnogo toga. Za mene je ovo ostvarenje mojih najvećih snova i želim da inspirišem druge da vjeruju u svoje ciljeve“ – poručila je Lanna.

Uspon ka svjetskom vrhu Lanna će nastaviti u okviru jedinstvenog all-female koncepta na mts Dance Areni u četvrtak, 6. jula, gdje će nastupti rame uz rame sa najmoćnijim ženama svjetske elektronske muzičke scene Ninom Kraviz, Indirom Paganotto i Amelie Lens!

exitfest.org