Na uzvišenju iznad Goražda postavljena konstrukcija ljiljana visine deset metara

Veliku pažnju u Goraždana izazvalo je postavljanje konstrukcije bijelog ljiljana od betona visokog oko deset metara na jednom od goraždanskih uzvišenja na desnoj obali Drine.

Foto: klix.ba
Ljiljan, simbol herojske odbrane Bosne i Hercegovine postavio je Džebrail Bajramović, aktuelni poslanik u Skupštini BPK Goražde.

Džebrail koji je inače dobitnik najvećeg ratnog priznanja – Zlatni ljiljan kaže da mu je odavno bila želja da se na području Goražda postavi ovakvo spomen obilježje kao podsjetnik budućim generacijama na herojsku odbranu Goražda, te da je ovo njegov poklon.

“Mi smo jučer montirali ovu betonsku konstrukciju i postavili, ali će se sve finalizirati narednih dana, još nije završeno. Moja sestra Azemina Lepenica i prijatelj Semir Čengić su mi pomagali da ovo napravimo . Uglavnom ljiljan će biti u bijeloj boji sa zlatnim motivima i osvijetljen LED rasvjetom”, kaže Bajramović.

Izradu projekta na određen način pomogli su i drugi prijatelji, među njima i gradonačelnik Ernest Imamović, koji je danas posjetio spomen obilježje.

klix.ba