Predstavnici vladajućih stranaka doputovali u Konjic

FOTO:Fena

Na sastanak su stigli lideri vladajućih stranaka

Predstavnici vladajućih političkih partija u Bosni i Hercegovini stigli su u Konjic, gdje će na sastanku razgovarati o nekoliko važnih političkih pitanja za BiH, ali i o potezima zvaničnika iz Republike Srspke vezanim za Ustavni sud BiH.U Konjic su stigli predstavnici „trojke“ – predsjednik Naše stranke Edin Forto i državni zastupnik Predrag Kojović, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić i ministar odbrane Zukan Helez, te predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković te zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Kemal Ademović.Na sastanak su stigli i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, te HDZ-a Dragan Čović.

Imamo mnogo otvorenih pitanja, kao što je pitanje vezano za ranije dogovore, za izbor ministra finansija BiH. Vjerujem da tu neće biti problema, imajući u vidu da je Zoran Tegeltija otišao na drugu dužnost i da treba da se izabere gospodin Amidžić – kazao je jučer Dodik.

FOTO:Fena

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović je kazala da će se na sastanku s partnerima s kojima su na vlasti na nivou BiH imati određene prijedloge, “s obzirom da se vrtimo već mnogo godina, preciznije od 2019. godine, s pričom o 14 prioriteta”.

Po njenim riječima, u okviru tih 14 prioriteta “u jednoj od tačaka imamo jednu veoma snažnu podtačku koja kaže da je neophodno izvršiti reformu Ustavnog suda BiH kako bi se riješilo pitanje stranih sudija”.

FOTO:Fena

 

fokus