Grad Goražde nastavlja sufinansirati rad boračkih udruženja

– Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović danas je potpisao ugovore sa predstavnicima udruženja koja okupljaju boračku populaciju, a na temelju kojih će biti dodjeljena sredstva za sufinansiranje rada udruženja u ovoj godini.

Ugovori su potpisani u skladu sa odlukom Gradskog vijeća Grada Goražda o usvajanju Programa raspodjele i utroška novčanih sredstava planiranih Budžetom za 2023. godinu na poziciji za boračku populaciju.

Sredstva u ukupnom iznosu od 32.252 KM  dobilo je devet  udruženja, a dodjeljena su kantonalnoj Organizaciji porodica šehida i poginulih boraca, Savezu RVI ”Sinovi Drine”, Savezu dobitnika najvećih ratnih priznanja ”Zlatni ljiljan” , Udruženju demobilisanih boraca, Udruženjima ”Svjetlost Drine”  i ”Vitezovi Drine” , Udruženju za očuvanje lika i djela Zaima Imamovića i saboraca te Fondaciji ”Istina za Goražde”.

S obzirom na ulogu i važnost  svih ovih udruženja, radi se o neznatnim sredstvima koja će barem malo pomoći radu istih, smatra gradonačelnik Goražda.

Najavio je da će Grad Goražde u  skorijem periodu formirati jedinstven organizacioni odbor kada je u pitanju odlazak u Srebrenicu, a gradska uprava planira dati doprinos i kako bi se u sardanji sa Zavodom zdravstvenog osiguranja demobilisanim borcima omogućila bolja zdravstvena zaštita.