Ministarstvo socijalne politike Kantona Sarajevo uručilo donaciju vrtićima u Goraždu

– Delegacija Kantona Sarajevo na čelu sa ministricom za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice boravila je danas u Goraždu, a povod je uručenje  donacije JU za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde vrijedne 50.000 KM.

Ministrica Pavić- Pečenković izrazila je zadovoljstvo današnjom posjetom Goraždu, te što na ovaj način Kanton Sarajevo ima priliku unaprijediti rad goraždanskih vrtića.

„ Grad Goražde nam  se obratio sa molbom da pomognemo određenim iznosom za potrebe nabavke mobilijara za ovu javnu ustanovu.   Ministarstvo je razmotrilo zahtjev i odlučilo da podrži ovaj projekat sa određenim iznosom koji će nadam se biti dovoljan za nabavku opreme vrtićima, da našoj djeci omogućimo bolje i ljepše uslove u kojima će boraviti“ – kazala je resorna ministrica Enda Pavić Pečenković.

Direktorica JU za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde  Emina Selimović istakla je da je riječ o značajnoj donaciji kojom će se poboljšati uslovi rada u vrtićima

„ Rijetki su trenuci kada možemo ovako da budemo sretni i da se zahvalimo našim prijateljima odnosno ministarstvu Kantona Sarajevo i resornoj ministrici koja je to omogućila i došla da potpišemo sporazum o donaciji s kojom ćemo nastojati da nabavimo jedan dio opreme i mobilijara za naše vrtiće kako bi mogli unaprijediti budući rad „ – kazala je Selimović.

Današnja donacija je samo jedan od projekata koji su podržani od Vlade Kantona Sarajevo,a najavljeni su i ostali  u saradnji sa Vladom BPK Goražde i Gradom Goražde.

„ Pomogli smo da se poboljšaju uslovi u obdaništima i ovo je samo jedan od projekata jer  Vlada Kantona Sarajevo će pomoći i kulturne manifestcaije u avgustu mjesecu u Goraždu a isto tako i obrazovne programe kroz nadležno mistarstvo Kantona Sarajevo, kao i naše ministardstvo za boračka pitanja. Cilj nam je da Kanton Sarajevo pruži podršku i Vladi BPK i Gradu Goraždu kako bi ljudi ostajali ovdje i kako i se ovaj kraj razvijao, a najbitnije je da očekujemo i podršku Vlade FBIH u razvoji industrije poput Ginexa i ostalih kompanija koje  ovdje stvaraju nova radna mjesta“ – kazao je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Irfan Čengić.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović naglasio je da je  današnja donacija rezultat  kontinuirane saradnje između Grada Goražda i Kantona Sarajevo.

„ Ovo je ranija neka inicijativa između grada Goražda i nadležnog ministarstva Kantona Sarajevo i ovo je vrijedna investicija za naše vrtiće za nabavku opreme koju je osoblje vrtića preciziralo kao najpotrebnije. Želimo  da unaprijedimo kvalitet usluga vrtića i zahvalni smo  i ministrici Kantona Sarajevo kao i našem ministarstvu BPK te zastupniku Irfanu Čengiću koji je takođe pomogao“ – kazao je Imamović.