SFK Libero počeo pripreme za novu prvenstvenu sezonu Premijer lige BiH

 

Foto:rtvbpk.ba

 Očekivanja uprave i kluba su zadržati ponovo status premijerligaša. Pripreme će trajati četrdeset dana, a održat će se u Goraždu.

Na spisku šefa stručnog štaba Emira Sarajlića je 20 igračica, a uprava kluba ima u planu dodatno pojačati igrački kadar sa dvije nove igračice.

“ Preostalih 18 igračica su većinom one koje su nastupale u protekloj sezoni, gdje smo imali cilj da zadržimo status premijerligaša I na kraju smo zauzeli peto mjesto. Iz lige su ispale dvije ekipe “Borac” Banja Luka I “Lokomotiva” iz Brčkog, dok su dvije ušle – “Spartak” iz Banja Luke I “Sloboda” iz Tuzle. Mislimo da imamo šanse I ove godine, uz jedan dobar rad I trud kako uprave tako I igračica I trenera, mislim da možemo napraviti dobar rezultat, možda čak I bolji nego protekle sezone” – kazao je predsjednik SFK Libero Senad Hubjer.

Dodao je da je raspoloženje među igračicama na visokom nivou te da su motivisane za borbu za što bolji plasman u sezoni koja dolazi.

„ Većina  igračica je proteklih mjesec i po dana imala pauzu i sa nestrpljejenjem su dočekale početak priprema. Zbog toga što učestvujemo u Prmeiejr ligi malo smo u deficitu sa domaćim igračicama  a od  20 njih,  12  je igračica sa mjestom prebivališta van Goražda i BPK. Nadamo se da ćemo u narednom periodu imati što više domaćih igračica što je i cilj uprave kluba“ – istakao je Hubjer. 

Podsjetio je da pored seniorske ekipe, SFK Libero ima i kadetsku selekciju za koju je počeo  upis novih članica mlađeg uzrasta.

„ To su djevojčice uzrasta od 13 do 17 godina i vršimo upis u Školu fudbala za tu kadetsku selekciju. Pozivam sve zainteresovane djevojčice da nam se pridruže. Poznato je da u našoj Školi fudbala za djevojčice nema nikakve članarine, sve je besplatno . od opreme, prevoza ishrane do  odigravanja utakmica. Sa djevojčicama takođe rade treneri sa UEFA licencama, dakle stručno edukovani od strane Nogometnog saveza BIH odnosono UEFA-e i FIFA-e“ – naglasio je predsjednik SFK Libero Goražde.

 Prvo kolo senirske ekipe ženske nogometne Premijer lige BiH na rasporedu je 19 i 20. avgusta.

rtvbpk.ba