Čubrilović: Ne znamo kada će početi izgradnja magistralnog puta Foča-Šćepan Polje

Foto:bhrt.ba

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je izgradnja magistralnog puta Foča-Šćepan Polje od velikog interesa za Republiku Srpsku, kao i za saradnju Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ali da ne zna kada će početi izgradnja ovog puta.

Tokom poslaničkih pitanja i odgovora “Aktuelni čas” u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Čubrilović je rekao da Svjetska banka nije zvanično obustavila razgovore o finansiranju i spremna je da izdvoji sredstva za realizaciju ovog projekta, ali je potrebno da obećana sredstva odobri Evropska komisija.

“Radimo na tome da ovaj projekat dobije konačnu finalizaciju. Nismo u prilici da kažemo kada će početi izgradnja ovog magistralnog puta”, istakao je Čubrilović.

Govoreći o mogućoj rehabilitaciji postojeće trase puta Kozarska Dubica-Prijedor, Čubrilović je rekao da je u sklopu potpisivanja ugovora za izgradnju auto-puta Banjaluka-Prijedor razgovarano i o ovom putnom pravcu.

“Nadam se da će analiza pokazati potpunu opravdanost rehabilitacije ovog putnog pravca. Do sada ovo nije urađeno zbog nedostatka finansijskih sredstava”, zaključio je Čubrilović.

bhrt.ba