Održava se treći memorijal u čast prerano preminulom biciklisti Adnanu Piriji iz Goražda

Članovi Udruženja za promociju i razvoj brdskog biciklizma “Nature Riders” iz Goražda, njih oko 50 tak organizirali su treći memorijalni biciklistički pohod u čast prerano preminulom prijatelju Adnanu Piriji-Pirketu.

Prvog dana memorijala prešli su dionicu od Hranjena do Rude Glave, a po povratku su posjetili Presjeku na Ustikolini.

Ovi zaljubljenici brdskog biciklizma kakav je bio i njihov prijatelj Pirke, obišli su njegov mezar na Kolijevkama, položili cvijeće i proučili fatihu.

“Mi smo zajedno počeli da se bavimo ovim, on je bio poseban, volio je raju, druženje, uživao je u vožnji biciklom. Našli smo neki način da ne zaboravimo druga i da mu odamo poštovanje. Okupljamo se svake godine, vozimo, usput uživamo u prirodnim ljepotama koje inače promovišemo”, kaže Adnan Fejzić, jedan od članova udruženja.

Adnan Pirija je inače bio dijalizni bolesnik, ali i strastveni zaljubljenik u brdski biciklizam i član udruženja od samog osnivanja. Njegova sestra Lejla zahvalna je prijateljima što njeguju sjećanje an Pirketa.

“Nevjerovatan je osjećaj svake godine, uvijek mislim da će, kako vrijeme ide biti manje bolno, ali nije tako. Teže je i naravno da nam sve ovo znači pogotovo na današnjici gdje ovakve vrijednosti, čuvanje sjećanja na prijateljstvo i nisu neka česta pojava. Zahvalna sam svima”, poručila je Lejla.

Biciklisti su također poslali i poruku o značaju podizanja svijesti o djaliznoj bolesti.

Adnan Pirija bio je dijalizni bolesnik, a preminuo je u 38 godini života.