Veterani Muškog rukometnog kluba MRK Goražde organizatori su petog po redu rukometnog turnira veterana

Foto:rtvbpk.ba

– Veterani Muškog rukometnog kluba (MRK) Goražde organizatori su petog po redu rukometnog turnira veterana koji će se održati 28 i 29.jula u gradu na Drini.

Očekuje se dolazak više od stotinu nekadašnih rukometaša iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Danas je počelo I uređenje plaže u neposrednoj blizini gradskog mosta obzirom da će se  ove godine umjetso u Gradskoj dvorani “Mirsad Hurić” rukomet igrati na pijesku.

“ Željeli smo d aponudimo nešto novo, drugačije I u saradnji s agradskim I kantonlanim vlastima  odlučili smo se za plažu ispod gradskog mosta, da malo promovišemo te naše ljepote I popularišemo sve to. Želimo da doprinesemo izlasku iz kolotečine I pesimizma koji je prisutan na svakom koraku. Turnir ovog tipa je sigurno jedan od momenata koji će unaprijedit ljetne sadržaje kojih generalno nedostaje a dolazak oko stotinu gostiju nije mala stvar” – kaže član ekipe veteran MRK Goražde Adnan Muhić.

 Napominje d aće se kao I svaki put Goražde potruditi da bude dobar domaćin I da gosti ponesu divne utiske

“ Dvodnevna manifestacija počinje turnirom u petak dok je u subot planirana regata rijekom Drinom, što je dodatna prilika da pokažemo ljepote koje imamo ovdje. Mi posjećujemo mngo turnira I svaki od gradova se trudi da pokaže gostima ono nabolje što ima. Mi imamo našu Drinu, a Goražde j eprepoznatljivo kao grad rukometa I to je dobitna kombinacija. S radošću dočekujemo naše drage prijatelje muškog I ženskog rukometnog kluba Sarajevo, Slobode iz Tuzle, Sombora, Dobove iz Slovenije, Rudara iz Pljevalja. Biće to spoj genercaija jer očekujemo I naša proslavljena rukometna imena poput Senjanina Maglajlije, Dada Kešetovića, KumroNedžada, Tonija I drugih” – kazao je Muhić.

 

rtvbpk.ba