Prva revija frizura u okviru Festivala prijateljstva u Goraždu

– Prva revija frizura upriličena je u okviru internacionalnog Festivala prijateljstva u Goraždu.

 Organizatori revije koja je održana na platou Biznis centra  su udruženje  AHF BiH iz Sarajeva, frizerke I frizeri iz Goražda I njihovi modeli, a događaj je  festivalska novina zamišljen  da pokaže  kako ovaj poziv nije samo puko šišanje već prava umjetnost.

“ Mi pokazujemo ustvari da je ova profesija I umjetnost I izražavamo sebe u tom smjeru. Pokazujemo koliko možemo biti kreativni I umjetnički nastrojeni. Neki će reći da tu ima I nekog “ludila” ali to je jednostavno tako” – ističe goraždanska frizerka  Samira Klačar.

Nisu samo frizure ekstravagantne već I frizerske tehnike koje je na goraždanskom kolegi Nezimu Kadriću demonstrirao sarajevski berber  Irfan Tepić.

 “ Bio sam već u Goraždu dva – tri puta, ali kada sam sada prošao kroz grad, vidio ovaj brojni narod I sve ljude kako su organizirani, oduševljen sam” – kazao je Tepić.

Veliki doprinos organizaciji prve revije frizura u Goraždu u sklopu festivala dala je I osnivač udruženja AHF BiH frizera Meliha Ćerimović, inače priznati trener frizera I međunarodnih sudija te njeni modeli koji su u Goražde donijeli dašak Pariza

 “ Dugo sm bila I u drugim udruženjima I htela sam da napravim svoje I da okupim mladu ekipu, naravno može I iz Goražda, oni koji su zaintersirani da se bave I koji su stručni u ovom poslu. To im stvara mnoge mogućnosti za budući rad I kvalitet posla I naravno edukacije, jer  mušterije konstantno traže neke novine tako da pravim ekipu koju ću da treniram” – pojasnila je Ćerimović.