Laka i Lela na goraždanskom festivalu napravili odličan štimung

 

Na centralnoj festivalskoj pozornici na platou gradske dvorane “Mirsad Hurić” u Goraždu posebno veče zbog gostovanja Elvira Lakovića Lake i Mirele –Lele Laković koji su večeras napravili odličan štimung. Za Laku i Lelu ovo je bio jedan od onih zahtjevnijih koncerata “kod kuće” kada je sve što pokažu na sceni pod budnim okom “komšiluka”.

Prije koncerta Lela i Laka družili su se sa publikom u Cocu, goraždanskom kafiću u kojem su doživjeli lijepe trenutke sa prijateljima, jer su rođeni i odrasli u Goraždu, a Lela je dobila brojne čestitke za rođenje djeteta. Laka je iskoristio priliku da po ko zna koji put svojim satiričnim komentarima nasmije publiku, na što su u Goraždu navikli i ranije.
“Svi su djetetu davali zlato i pare, ja sam mu uzeo jednu diplomu, bit će doktor jer ako uđemo u Europsku uniju neće se moći kupovati diplome, zato kupujte diplome na vrijeme”, našalio se Laka u svom stilu.

Lela je poručila da je oduševljena da festival u Goraždu živi i nakon toliko godina, jer je odrasla uz festivalske sadržaje.

“Meni je drago da traje festival, super da se održava toliko i da dolaze umjetnici iz inostranstva, svi smo se radovali i jedva čekali festival i ostale su divne uspomene. Ovo nam je drugi ili treći put da sviramo na festivalu valjda ćemo svirati još”, kazala je Lela.

Publici u Goraždu širokim repertoarom sa specifičnim scenskim performansom večeras se predstavio i Zlatan Karić & Cover Art bend.

“Divno je biti ovdje u Goraždu po drugi put, ovaj festival je jedan od top festivala u Bosni i Hercegovini i izuzetna mi je čast da budem dio njega. Nadam se da će ubuduće sve više ljudi dolaziti ovdje”, poručio je Zlatan Karić.

Festivalsku noć obilježila je i premijera amaterske pozorišne predstave “Čuješ li korake iza sebe?”. U ovoj emotivnoj predstavi učestvovalo je 14 mladih glumaca iz Goražda koji hrabro istražuju dubine ljudskih emocija, boreći se sa vlastitim strahovima i unutarnjim konfliktima, suočavajući se s bolnim iskustvima i tražeći priliku za ponovno otkrivanje nade i ponovno prihvatanje sebe i svoje prošlosti.