Data saglasnost na Odluku o korištenju objekata u krugu bivše kasarne „Šišeta“ privrednom društvu Bosna Plastik d.o.o.

Razmatrajući materijale iz Ministarstva za privredu data je saglasnost na Odluku kojom se privrednom društvu BOSNA-PLASTIK d.o.o. Goražde daju na korištenje objekti broj tri i četiri u krugu bivše kasarne „Šišeta“. Navedeni objekti daju se na korištenje na period od pet godina uz mogućnost produženja, bez naknade, a u svrhu proizvodnog procesa prerade sekundarnih polimera i proizvodnje PET ambalaže.

Upravi policije u sastavu Ministarstva za unutrašnje poslove BPK Goražde data je saglasnost o privremenom ustupanju objekta na korištenje koji se nalazi u sastavu bivše kasarne „Goražde 1“, za potrebe Jedinica za podršku.

Također, Ministarstvu za unutrašnje poslove BPK Goražde data je saglasnost na Odluku za pokretanje postupka nabavke stalnih sredstava.

Ministarstvu za boračka pitanja saglasnost je data na Odluku o odobravanju novčanih sredstava na ime obilježavanja formiranja „182. Fočanske viteške lahke brigade“ kao i obilježavanja godišnjice od pogibije komandira Sinana Žuge.

Do kraja zasjedanja Vlada BPK-a Goražde dala je saglasnost na Strategiju odnosa sa javnošću BPK Goražde za period 2023-2025. godina.

 

 

rtvbpk.ba