POTPISAN UGOVOR O “ IZVOĐENJU RADOVA NA ZAMJENI FASADNIH OTVORA NA OBJEKTU MINISTARSTVA ZA FINANSIJE BPK GORAŽDE“

Ugovor o „Izvođenju radova na zamjeni fasadnih otvora na objektu Ministarstva za finansije BPK-a Goražde“ sa odabranim izvođačem radova „HDI“ d.o.o. Sarajevo koga zastupa direktor Haris Djana, u ime Vlade potpisao je danas premijer BPK-a Goražde Edin Ćulov, uz prisustvo ministra za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bojana Krunića.

Vrijednost ugovora je 111.000,00 KM bez PDV-a, a rok za njegovu realizaciju je 30 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Prema riječima ministra za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bojana Krunića, radi se o projektu čija implementacija je predviđena Planom i Programom ministarstva za 2023. godinu a finansijska sredstva za realizaciju, jednim dijelom obezbijeđena su iz budžeta Federalnog ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline.

„U skladu sa programom rada Vlade BPK-a i resornog ministarstva pristupili smo potpisivanju današnjeg ugovora, a radi se o implementaciji projekta koji podrazumjeva zamjenu fasadnih otvora na objektu Ministarstva za finansije BPK-a Goražde. Ovo je samo jedan u nizu projekata koji će se realizovati u toku 2023. godine čija implementacija je predviđena Planom i Programom ministarstva“ – nakon potpisivanja ugovora kazao je ministar Krunić.

 

www.bpkg.gov.ba