Obavještenje

Poštovani,

Fondacija Istina za Goražde organizuje protestni skup koji će se održati u ponedjeljak, 21.08.2023. godine u terminu od 12:00 – 13:00 ispred Tužilaštva i Suda BiH u Sarajevu.
Protesti su organizovani protiv nepravednog progona branitelja Bosne i Hercegovine i bivših pripadnika Armije RBiH, te zbog neprocesuiranja ratnih zločina nad civilnim stanovništvom opkoljenih gradova od strane agresora na Bosnu i Hercegovinu.
Posljednji slučaj je podizanje optužnice protiv 13 pripadnika ARBiH koji su branili Podrinje i Goražde, što je nastavak sistemskog progona najboljih sinova jedine nam Domovine.
Ovim putem, pozivamo Vas da svojim prisustvom date podršku skupu sa kojeg će se poslati jasne poruke i ozbiljni zahtjevi na sve relevantne domaće i međunarodne adrese, a čiji cilj će prije svega biti insistiranje na dosljednom provođenju Strategije za procesuiranje ratnih zločina (posebno Aneksa „B“ iste), kako bi se zaustavio smišljeni poduhvat izmjene karaktera rata, izjednačavanje žrtve i agresora te ponižavanje branitelja Bosne i Hercegovine.
Masovni odziv je važan kako bi poruke koje ćemo poslati bile glasnije.
Zbog toga očekujemo Vaš dolazak, kao i da pozovete što je više moguće ljudi koji vole Bosnu i Hercegovinu i kojima je stalo do odbrane istine i pravde.