Oko 170.000 KM izdvojeno za zamjenu parketa u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu

Ugovor o dodjeli novčanih sredstava na ime sufinansiranja projekta „Nabavka, isporuka i ugradnja sportskog parketa sa elastičnom podlogom“ u Velikoj sali Gradske dvorane „Mirsad Hurić“ u Goraždu, sa gradonačelnikom grada Goražde Ernestom Imamovićem, zbog vrijednosti ugovora potpisao je danas premijer BPK Goražde Edin Ćulov a potpisivanju je prisustvovala i ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Adisa Alikadić-Herić.

Implementator projekta je Gradska uprava Grada Goražde a sredstva u iznosu od oko 170.000 KM obezbjeđena su kroz Program utroška sredstava resornog minstarstva za 2023.godinu, sa ekonomskog koda- Kapitalni transferi nižim niovima vlasti.

U realizaciju ovog veoma značajnog infrastrukturnog projekta koji bi prema predračunu trebao iznosti 200.000 KM, Gradska uprava Grada Goražde uložit će finansijska sredstva od 30.000 KM.

„Zahvaljujem se Vladi i resornom ministarstvu što su nakon sanacije platoa ispred Gradske dvorane „Mirsad Hurić“ u Goraždu prepoznali značaj implementacije projekta kada je riječ o zamjeni parketa u sali, za što su izdvojena značajna finansijska sredstva. Odmah po potpisivanju ugovora bit će raspisan tender za odabir izvođača radova, a radovi od početka realizacije zamjene parketa trebali bi biti završeni u roku od mjesec dana“-kazao je gradonačelnik Ernest Imamović.

Prema riječima ministrice Adise Alikadić-Herić, prilikom planiranja budžeta za ovu godinu, ministarstvo je po prvi put za ove namjene planiralo značajna finansijska sredstva. Kako je naglasila, u konsultacijama sa čelnicima Gradske uprave Grada Goražde, došlo se do zaključka da je najbolje ta sredstva uložiti u infrastrukturni projekat u gradskoj dvorani.

„S obzirom da najviše aktivnosti imamo u i oko ovog objekta kako u ljetnom tako i u zimskom periodu, smatram da će se ovaj projekat uspješno realizovati na zadovoljstvo kako sportskih klubova tako i svih naših građana. I u budućnosti ćemo nastojati da stvaramo predpostavke za realizaciju ovakvih i sličnih infrastrukturnih projekata koji će doprinijeti stvaranju što boljih uslova za trenažne procese kako učenika srednjih škola čije nastavne aktivnosti se odvijaju u ovom objektu tako i sportskih klubova“-naglasila je ministrica Adisa Alikadić-Herić.

 

www.bpkg.gov.ba