Fudbaleri Goražda sutra igraju prvu utakmicu nove sezone pred domaćom publikom

Fudbaleri Goražda sutra igraju prvu domaću utakmicu u novoj sezoni Prve lige FBiH, u kojoj dočekuju ekipu FK Gornji Rahić.

Gostovanje u prva dva kola, pobjeda I remi protiv Mladosti I Rudara iz Kaknja, Goraždanima ulijeva optimizam da se u prvom domaćem meču pred svojom publikom predstave u najboljem izdanju. Zdravstveni bilten ekipe je povoljan a sa eventualnom  pobjedom Goražde bi se učtvrstilo u gornjem dijelu tabele

“ Nakon dva gostovanja, igramo prvu utakmicu u Goraždu I pozivamo naavijače da dođu I pozdrave ove momke koji vrijedno rade I koji su napravili rezultat u prva dva kola, mada se moglo I više. Ali, s obzirom na probleme na koje smo naišli u početku I na kašnjenje priprema I činjenicu da imamo još uvijek puno nespremnih igrača, možemo rezultatski biti zadovoljni. Ja očekujem da popravimo igru tako da već od naredne utakmice želim da to bude puno bolje, da gledaoci uživaju I budu ponosni na njihov klub a smatram da smo okupili dobru ekipu” – kazao je šef stručnog štaba FK Goražde  Admir Adžem.

Igra FK Goražde Faris Handžić potvrđuje da je ekipa spremna za sutrašnji  meč

“ Prva dva kola smo imali teška gostovanja u Kaknju gdje smo jednu utakmicu pobjedili a jednu odigrali neriješeno. Sutra nam dolazi ekipa Gornji Rahić koja nije nimalo naivna, dakle ne treba se opustiti I maksimalno ozbiljno ih shvatamo. I vjerujem da će naši navijači da nam pomognu da slavimo nova tri boda” kazao je Handžić.

Susret FK GOražde I FK Gornji Rahić igra se sutra u 17 sati na stadionu Midhat Drljević u Goraždu.