Gradskoj upravi Grada Goražde dodjeljena finansijska sredstava za sanaciju putnog pravca Hubjeri i rješenje oborinskih voda u ulici Agana Imamovića

Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za sufinansiranje Projekta „Sanacija putnog pravca Hubjeri i rješenje oborinskih voda u ulici Agana Imamovića“, sa gradonačelnikom Grada Goražde Ernestom Imamovićem, potpisao je danas premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbjeđena su u skladu sa Programom utroška sredstava sa ekonomskog koda Vlade BPK Goražde-Tekući transferi drugim nivoima vlasti, a prema riječima premijera Ćulova radi se o projektu čija realizacija je od velikog značaja za stanovništvo koje gravitira na ovom području. S obzirom da je opredjeljenje Vlade BPK Goražde, poboljšanje uslova za život građana na ovim prostorima, u tom cilju izdvojena su značajna finansijska sredstva za njegovu implementaciju.

„Usvajanjem Odluke, podržali smo ovaj projekat koji će se implementirati u MZ Goražde II, jer dionica puta prema Hubjerima, trenutno je u jako lošem stanju na što su konstantno ukazivali naši sugrađani koji imaju stalnu potrebu korištenja ove dionice. Također, rješavanje problema odvodnje oborinskih voda u ulici Agana Imamovića je veoma značajno, a projekte će u određenom roku implementirati Gradska uprava Grada Goražde“ – kazao je premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

Da se radi o veoma uspješnoj saradnji Vlade BPK Goražde i Gradske uprave Grada Goražde po pitanju realizacije infrastrukturnih projekata, potvrđuje i gradonačelnik Grada Goražde Ernest Imamović.

„Nadam se da ćemo ovu uspješnu saradnju nastaviti i u budućnosti a kako bi se što više projekata realizovalo na području našeg grada i kantona, očekujemo veću prodršku i sa viših nivoa vlasti“ – nakon potpisivanja ugovora kazao je gradonačelnik Imamović.

bpk.gov.ba