Uprava policije informacija za period 24/25.08.2023.godine.

U protekla 24 sata  na području  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,   u ulici Zaima Imamovića – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila,  sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Vozaču koji je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

U mjestu Dražmilo – Grad Goražde, prijavljeno je da je izvršena bespravna sječa 8 stabala bukovog drveta, ukupne mase 7,6 m3. Uviđaj izvršen od strane policijskih službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac,  a rad na dokumentovanju, kvalifikaciji događaja  i pronalsku počinioca je u toku.

Od strane jednog lica iz Goražda prijavljena je nezakonita transakcija određene sume novca sa privatnog računa. Po prijavi su postupali policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, a dalji rad su  preuzeli policijski službenici  Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde.