Uručeno priznanje ministru Hubjeru za nesebičan doprinos i podršku udruženju „Veterana policije regije Goražde 1991-1995“

Za nesebičan doprinos i podršku u radu Udruženja „Veterana policije regije Goražde 1991-1995“ od strane predstavnika ovog udruženja, ministru za unutrašnje poslove BPK Goražde Nusretu Hubjeru danas je uručeno priznanje.

Na ovaj čin prema riječima Ismeta Subašića i Mehemeda Agovića, posebno se došlo zbog činjenice da podrška resornog ministra nije izostala u aktivnostima kada je riječ o prihvatanju inicijative da se trgu u ulici Sinan paše Sijerčića da naziv „Veterani policije regije Goražde 1991-1995“. Kako su ovom prilikom naglasili, policija je bila jedina oružana formacija iz perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu koja do sada nije imala svoju ulicu ili trg u odnosu na ostale brigade koje su djelovale u Okrugu Goražde, što je uz pomoć ministra Hubjera, gradonačelnika Grada Goražde i Gradskog vijeća Grada Goražde učinjeno.

Bila je ovo prilika da se razgovara i o planskim aktivnostima što se tiče buduće saradnje, posebno kada je riječ o obilježavanju značajnih događaja i datuma iz odbrambeno oslobodilačkog rata s akcentom na “18. septembar – Dan Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražde”, kada je Goražde prvi put oslobođeno tokom agresije na BiH. S obzirom da se bliži dan obilježavanja, razgovarano je o eventualnim aktivnostima Udruženja „Veterana policije regije Goražde 1991-1995“ koje bi mogle biti dio programa obilježavanja ovog značajnog datuma u historiji našeg kantona.

Riječi zahvalnosti na dodjeljenom priznanju predstavnicima udruženja uputio je ministar Hubjer, smatrajući da ono predstavlja potvrdu vrednovanja rada i posvećenosti a zahvalnost ovom udruženju nije izostala ni zbog velikog angažmana veterana policije prilikom nedavnog obilježavanja „Dana policije“ kada su članovi udruženja na dobrovoljnoj osnovi učestvovali u obezbjeđenju i organizaciji do sada najmasovnije manifestacije na kojoj je obilježen dan uspostave Ministarstva za unutrašnje poslove BPK Goražde.

www.bpkg.gov.ba