Prije 27 godina osnovana je TV Goražde

 

TV BPK Goražde obilježila je 27 godina rada i postojanja. Ovaj medij osnovan je 26. avgusta 1996. Godine, i više od dvije i po decenije hroničar je zbivanja u ovom dijelu države. Tada je Goražde prvi put u svojoj historiji dobilo vlastitu TV , koja uz Radio  Goražde sa tradicijom dugom 53 godine čini jedinstveno preduzeće RTV BPK Goražde.

Iako suočena sa hroničnim nedostatkom materijalno-tehničkih sredstava I adekvatnog prostora za rad, jedina TV u regiji vrijedno ispunjava svoju svakodnevnu misiju, punih 27 bilježeći dobre I loše vijesti u ovom dijelu države. U proteklom periodu ovaj medij doživljavao je uspone i padove, ali je uvijek bio uz svoje gledaoce izvještavajući o svim događajima u ovom dijelu države.

 

Radeći u izuzetno skromnim okolnostima, u kojima nedostaje adekvatne opreme i prostora za rad, njegovi uposlenici svakodnevno nastoje odgovoriti zadatku, zadržavajući dignitet profesije. Prostora je sve manje, kao i vremena za uključenje u proces digitalizacije koji predstoji, što je trend koji ovaj medij bez adekvatne podrške sam ne može realizirati.

Pored BPK Goražde ovaj medij prisutan je i u susjednim  općinama Gornjeg Podrinja ali i široom države obzirom da je program dostupan i na platformi Moja TV, a programski sadržaji mogu se pratiti i putem youtube kanala i zvanične web stranice RTV BPK Goražde, kao i na društvenim mrežama.