Fondacija “Za djecu Goražda” finasirala projekat uređenja dvorišta škole Fahrudin Fahro Baščelija

– U Osnovnoj školi “Fahrudin Fahro Baščelija” ljetni raspust iskorišten je za realizaciju projekata kojima će se poboljšati uslovi za rad u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi. Najznačajniji je projekat uređenja školskog dvorišta za koji je sredstva u iznosu od oko 80.000 KM obezbjedila Fondacija “Za djecu Goražda”.

Direktorica škole Jasmina Djana napominje da je riječ o krucijalnom projektu za ovu ustanovu

“ Nakon uređenja fasade I zamjene stolarije, konačno smo uredili I dvorište koje je bilo uništeno I  djeca nisu mogla da ga koriste u svim vremenskim uslovima. Zahvaljujući našim dokazanim prijatljima iz “Goražde Children Fondation” uspjeli smo da realizujemo ovaj projekat koji je koštao više od prvobitno planiranih sredstava jer, kako su se otvarali radovi, javljala se I potreba za dodatnim sredstvima” – kazala je Djana

Naglašava da je projekat uređenja školskog dvorišta  realiziran detaljno I kvalitetno

“  Zahvalni smo zaista I firmi “Goraždeputevi”  jer I što nije bilo planirano  ljudi su uradili. Provjeru smo imali prilikom prethodne kiša I vidjeli smo da sve funkcioniše, slivnici I odvodi koji su predstvljali I najveći problem I da su radovi izvedeni veoma kvalitetno. Uz kompletno izmjenjen asfalt  I teniski teren repariran je u potpunosti jer je prethodni koji je postavljen prije osam godina, bio dotrajao. Sada imamo potpuno novi teren I ja vjerujem da će naši učenici biti zadovoljni I da će maksimalno iskoristiti jer im je ovo, uz našu školsku salu, najomiljeniji prostor” – kazala je direktorica OŠ “Fahrudin Fahro Baščelija”.