Humanitarno udruženje “Svjetlo grada” Goražde će obezbjediti đačku užinu za djecu koja su u stanju socijalne potrebe

FOTO:facebook

Humanitarno udruženje “Svjetlo grada” Goražde po uzoru na prethodne, i u novoj školskoj godini nastojat će obezbjediti đačku užinu za djecu koja su u stanju  socijalne potrebe.

“ U prošloj školskoj godini, zahvaljujući dobrim ljudima užina je obezbjeđena za 45 djece za koju je dio sredstava  uplatila organizacija “Most-bro”  a dio naši ljudi.  I ove godine već su nam se počeli javljati donatori I nadam se da ćemo uspjeti bar onoliko koliko smo prošle godine. Koristim priliku da  pozovem naše ugostitelje da I oni uplate, njima to neće biti puno a djeci će puno značiti I naša je želja da užinu obezbjedimo za što veći broj djece I da nijedno dijete ne bude gladno” – kazala je potpredsjednica HU “Svjetlo grada” Goražde, Enida Bezdrob.

Ona je podsjetila da su u ugostiteljskim, trgovinskim I drugim objektima širom grada postavljene humanitarne kutije putem kojih svi građani koji to žele mogu dostaviti dobrovoljne priloge  za obezbjeđenje đačke užine

“ Mi ćemo I ta prikupljena sredstva u iznosu od oko 2.000 KM iskoristiti u ove svrhe jer  situacija je takva da ove godine potreba može biti samo veća. Sve to mi radimo u dogovoru sa školama od kojih dobijamo socijalnu kartu učenika” – kazala je Bezdrob.