Pripreme MRK Goražde za novu sezonu Premijer lige BiH

Muški rukometni klub (MRK) Goražde krenuo je sa pripremama za novu sezonu Premijer lige BiH.

Zadržan je igrački kadar iz prethodne sezone, značajnijih pojačanja nije bilo a u klubu vjeruju da će najstariji goraždanski premijerligaš u sezoni koja slijedi popraviti plasman iz prethodne, a to je sredina tabele.

Trener Goražda Kasim Kamenica napominje da je, s ciljem kvalitetnih priprema, odigrano i nekoliko pripremnih utakmica te da je sastav ekipe ostao gotovo identičan u odnosu na proteklu sezonu

„ Najvažnije je da nas zdravlje služi dobro, igrači uglavnom prolaze trenažne aktivnosti bez nekih većih problema i ja se nadam da ćemo potpuno spremni dočekati prvenstvo. Doveli smo samo jednog igrača u odnosu na prošlu sezonu, mladog Petra Golubovića koji je posljednju polusezonu igrao u Gradačcu i tu smo ga primetrili. Radi se o 19-godišnjem igraču  koji može još napredovati, svojom univerzalnošću odgovara u našoj konstelaciji snaga po pitanju  ekipe i nadam se da će biti pravo pojačanje.Dakle uspjeli smo sačuvati kompletan tim koji je po meni napravio jedan solidan rezzultat opstanka u ligi“ – istakao je Kamenica.

Mišljenja je da kvalitet za popravak plasmana u odnosu na prošlu sezonu postoji, samo još da se profesionalnije pristupi dresu MRK Goražde.

„ Ova ekipa koja je ostala na okupu sigurno može dati 20 do 30 posto više mogućnosti u odnosu na prošlu sezonu, što u će u konačnici rezultirati boljim mjestom na tabeli“ – naveo je on.

Dodao je da se još ne zna tačan početak sezone zbog nesuglasica na relaciji RS BiH – EHF iz prošle

„ Ušlo se u avanturu prošle godine o promjeni sistema takmičenja  mimo roka. Novoformirani UO Rukometnnog saveza  još nije bio registrovan u ministarstvu pravde i sve je to dovelo do jedne konfuzije koja je trajala  cijele sezone. One do danas  nije riješena jer EHF ne može donositi odluke  u ime našeg saveza, već može saslušati probleme i dati eventualno neku sugestiju. Ja se bojim da mi opet od te sugestije ne pravimo problem“ – kazao je trener MRK Goražde.