RK Radnički u Goraždu organizuje treći rukometni turnir „18 septembar“

 

Rukometni klub Radnički  Goražde  u nedjelju organizuje treći rukometni turnir pod nazivom „18 septembar“.

Trener Haris Fidahić ističe da je ovaj događaj poklon kluba Gradu Goraždu, povodom obilježavanja Dana oslobođenja

„  Pored domaćina  na turniru koji će se održati u nedjelju 10.septembra  u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ učestvuju i ekipe Hercegovca iz Nevesinja te RK  Briješće. Iako je turnir obično međunarodnog karaktera, nažalost ov egodine to nije slučaj jer naši prijatelji iz Prijepolja i Priboja nisu bili u mogućnosti doći, tako da smo odlučili ugostiti ekipe iz BiH“ – kazao je Fidahić.

Dodao je da će pored  seniorskih, na turniru učestvovati i juniorske ekipe.

„ Želimo prije svega odati priznanje uz ovaj datum 18. Septembar  kojim nama jako puno znači jer je to Dan oslobođenja Goražd au proteklom ratu.   S druge strane, kako želimo da se što bolje pripremimo pred početak nove sezone, ovaj turnir nam je svojevrsna generalna proba pred početak prvenstva. Nastojimo razvijati nova prijateljstva, predstaviti Goražde u najboljem svjetlu, i u sportskom dijelu nama je ovaj događaj izuzetno važan“ – kazao je Fidahić.

Podsjetio je da Prva liga FBiH u kojoj s etakmiči RK Radnički počinje 23 i 24 spetembra

„ Mi smo odigrali prijateljsku utakmicu sa RK Višegrad, slijede ove na turniru kao i još jedna na gostovanju. Imamo malih promjena u igračkom sastavu, neki igrači su otišli zbog školovanja  i nastavit će karijeru u drugim klubovima a neki su nas napustili zbog poslovnih obaveza. Uglavnom, pružit ćemo šansu mlađim igračima i nadamo se da će sezona biti uspješna“ – kazao je trener RK Radnički.

Za najuspješnije na turniru „18.septembar“  obezbjeđene su i prigodne nagrade.