Turističkoj organizaciji BPK Goražde 45.000 KM za unaprijeđenje vjerskog turizma

Foto:rtvbpk

– Ministar za privredu Bosanskopodirnjskog kantona (BPK) Goražde Zijad Briga I direktor Turističke organizacije BPK-a Armin Zec potpisali su ugovor  o korištenju sredstava po „Programu razvoja turizma u BPK Goraždeza 2023.godinu“.

Resorno ministarstvo sa 45.000 KM podržalo je projekat  ove organizacije u okviru kojeg će biti izvršena analiza trenutnog stanja, istraživanje podataka, prikupljanje informacija i postavljanje osnovnih uvjeta za razvoj vjerskog turizma“ na području kantona.

Direktor novoformirane Turističke  organizacije BPK Goražde Armin Zec pojašnjava da je u sklopu dosadašnjeg rada, organizacija analizirala I detektovala ključne aspekte vezane ze razvoj I unaprijeđenje ove oblasti

“  Jedan od primarnih ciljeva je razvoj i unaprijeđenje vjerskog turizma tako da smo uradili projekat I aplicirali prema minsiatrstvu privrede koje je prepoznalo značaj. Kroz ovaj  projekat Turistička organizacija  će aktivno raditi na istraživanju I prikupljanju informacija u tom segmentu gdje fokus stavljamo na “Drinske mučenice”  što smatramo da može biti prekretnica za turizam u ovom kantonu” – kazao je Zec.

Dodao je da su projektom između ostalog planirane I posjete Međugorju I drugim mjestima, s ciljem razmjene iskustava.

“ Želimo na ovaj način sagledati mogućnost za unaprijeđenje ove oblasti I stvaranje pretpostavki za dolazak većeg broja turista kojima ćemo nastojati poonuditi što više sadržaja.  Projekat je kompleksan, a nakon prikupljanja informacija sagledat ćemo šta nam je potrebno z anaredn ekorake. Uglavnom, BPK Goražde ima ogromne potencijale koji nisu ni blizu iskorišteni I stoje nam na raspolaganju” – kazao je direktor Turističke organizacije BPK Goražde.

 

rtvbpk.ba