Priznanje vlasniku njemačke firme “EMKA”

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde dodijelila je priznanje generalnom direktoru njemačke kompanije “EMKA” Friedhelmu Rungeu za doprinos međunarodnoj saradnji i razvoju privrede ovog kantona.

U prisustvu predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti, priznanje direktoru Rungeu i njegovoj porodici uručili su predsjedavajući Skupštine BPK Goražde Muradif Kanlić i premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

Ovom prilikom naglašeno je da kompanija “EMKA” u privrednim  subjektima u Goraždu upošljava veliki broj radnika, a na svečanosti kojoj su prisustvovali njemački i domaći privrednici upućen je poziv svima da ulažu svoj kapital u Bosanskopodrinjski kanton Goražde, kao mjesto koje na mapi poslovnih šansi zauzima visoko mjesto.

“Emka Bosnia” koja ima 20 kćerki firmi u svijetu, od Amerike do Kine, u Goraždu je prepoznala poslovnu šansu zahvaljujući uspjehu i preporuci kompanije “Bekto Precisa”.

Zahvaljujući Redžu Bektu, u BPK Goražde došli su i drugi ulagači, a jedan od njih je i Fridhelm Runge. Firme “Emka Bosnia” i “Bekto Precisa” dale su podsticaj svim drugima da dođu i ulažu u BPK Goražde, a ove dvije firme smatraju se najvećim izvoznicima u Bosni i Hercegovini. Mogu reći da smo izuzetno sretni što su članovi porodice gospodina Rungea ovdje boravili, živjeli i dijelili s nama prostor kao Goraždani, jer ih tako i osjećamo – kazao je premijer BPK Edin Ćulov.

Naglašeno je da ove firme uz ostalo pokazuju i društvenu odgovornost te ulažu u sve segmente, uz podsjećanje da  građane BPK nisu zaboravile ni u periodu pandemije korona virusa, kada su ove kompanije Kantonalnoj bolnici Goražde donirale i neophodne respiratore.