Akcija goraždanske policije:Najveća zaplijena droge od uspostave MUP-a, dvije osobe uhapšene

U dvije akcije policije jučer u Goraždu zaplijenjena do sada najveća količina narkotičkih sredstava od uspostavljanja MUP-a BPK Goražde te uhapšene dvije osobe.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde uz asistenciju Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, a na osnovu usmene naredbe sudije Općinskog suda Goražde i saglasnosti Kantonalnog tužioca u goraždanskom naselju Hubjeri izvršili su pretres prostorija kuće, podruma i pratećih objekata u vlasništva jednog lica iz Hubjera kao i katastarske parcele vlasništva drugog lica nastanjenog u naselju Hubjeri.Tokom pretresa pronađene su veće količine narkotičkih sredstva, bijela materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin”, smeđa praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Heroin”, suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Kanabis” džoint, drobilica sa suhom zeljastom materijom, tablete “Tramadon” i dvije tablete nepoznate marke. Lice je lišeno slobode, a nakon kriminalističke obrade dežurni kantonalni tužilac događaj je kvalifikovao kao krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Istog dana u akciji policije u ulici 22.maj izvršen je pretres prostorija kuće i pratećih objekata vlasništva jednog lica iz Goražda.Tokom pretresa pronađeno je više pvc pakovanja bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin”, pakovanja smeđe praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Heroin”, i jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje. Pomenuto lice lišeno je slobode, a nakon kriminalističke obrade smješteno je u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” .

Akcije policije dio su plana pojačanih mjera i aktivnosti na suzbijanja, pronalasku i otkrivanju narkotičkih sredstava te počinilaca.