Ramo Isak čestitao goraždanskoj policiji na najvećoj zapljeni droge u svojoj historiji

 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i direktor Federalne uprave policije Federalnog MUP-a Vahidin Munjić uputili su danas depešu rukovodstvu Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona.

“Ministar Isak i direktor Munjić iskazuju poštovanje i čestitaju rukovodstvu i policijskim službenicima Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona na uspješno provedenoj operativnoj akciji u kojoj su policijski službenici Sektora kriminalističke policije uz asistenciju Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde pronašli i zaplijenili narkotička sredstva i to: amefetamin -286,65 g , heroin – 27,97 g, tableta tramadola 11- kom.i drugi predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku”, stoji u depeši.

“Pripadnicima MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona čestitamo na uspješno provedenoj akciji u borbi protiv zloupotreba droga. Pokazali ste izuzetnu hrabrost i spremnost da se uhvatite u koštac sa svakodnevnim izazovima u vašem poslu, a ova akcija rezultat je uspješnog sistemskog i koordiniranog rada policijskih službenika” izjavio je Isak.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije Ministarstva za unutrašnje poslove tokom vikenda radeći prema planu pojačanih mjera i aktivnosti na suzbijanju, pronalasku i otkrivanju narkotičkih sredstava i počinilaca uhapsili su dvije osobe, te pronašli do sada najveće količine narkotika od uspostave MUP-a.

Pretresi su rađeni na dvije lokacije na osnovu naredbe sudije Općinskog suda Goražde i saglasnosti tužioca Kantonalnog tužilaštva Goražde, i to u naselju Hubjeri, i u objektima u ulici 22. maj, a pronađeni narkotici su oduzeti i bit će predmet vještačenja.

Lica kod kojih su pronađena narkotička sredstva su lišena slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. O pronađenim narkotičkim sredstvima upoznat je dežurni kantonalni tužilac, koji je ova djela kvalifikovao kao kivična djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. KZ F BiH2 ” navodi se u policijskom saopćenju.

Klix.ba saznaje da je u akciji u Hubjerima koja je izvedena jučer između 17 i 19 sati uhapšen H.S. kojem ovo nije prvo krivično djelo vezano za zloupotrebu narkotika, dok je u akciji u ulici 22.maj na samom ulazu u Goražde, koja je izvedena sinoć oko 23.30 slobode lišen M.A. koji je također od ranije poznat policiji i povratnik je u vršenju krivičnih djela.