OK Goražde u nedjelju domaćin 9. Međunarodnog odbojkaškog turnira

Odbojkaški klub „Goražde“ organizator je devetog Međunarodnog odbojkaškog turnira „Goražde 2023.“ koji će se održati u nedjelju 17.septembra.

Na turniru će nastupiti OK „Zlatibor“ Čajetina, OK „Igman“ Ilidža, Studentski odbojkaški klub „Mostar“ i domaćin OK Goražde.

Predsjednik kluba Nermin Obuća ističe da je ovaj tradicionalni  događaj  dodatna  prilika za provjeru forme  odbojkašica, u susret predstojećoj sezoni Premijer lige BiH.

„ Vjerujem da će po uzoru n aproteklih osam godina i na ovom turniru u Goraždu biti prikazana veoma dobra odbojka. Dolaze nam  dvije premijer ligaške kvalitetne ekipe koje su dugi niz godina u vrhu bh. ženske odbojke, dok ekipa iz Čajetine igra Prvu ligu Srbije i prošle godine su se borili za ulazak u Super ligu“ – napomenuo je Obuća.

Dodao je da Goraždanke već naredne sedmice učestvuju i na turniru u Sarajevu koji će takođe iskoristiti za uigravanj ekipe

„ Posljednjeg dana septembra igramo četvrtfinale KUP-a  FBiH gdje ćemo ugostiti Igman sa Ilidže i već sedmog oktobra takođe na svom terenu igramo prvo kolo Premijer ligesa ekipom Slobode. Pripreme naših odbojkašica teku po planu i ove godine većinom smo bazirani na domaće igračice jer nažalost još uvijek nismo obezbjedili finansijska sredstva za neka pojačanja. Ipak, mislim da ćemo se adekvatno pripremiti za sezonu te u narednom četverogodišnjem ciklusu razmišljati o sastavu neke kvalitetnije ekipe i pomjeranja sa četvrtog mjesta  prema vrhu tabele Premiejr lige BiH“ – kazao je predsjednik OK Goražde.

Deveti Međunarodni turnir „Goražde 2023“ počinje u nedjelju u 11 sati utakmicom  „Zlatibor“ Čajetina – OK Goražde.