Državno prvenstvo u kajaku na divljim vodama u Goraždu okupilo 100 takmičara

– U Goraždu je danas počelo državno otvoreno prvenstvo BiH u kajaku na divljim vodama u disciplinama slalom, sprint i spust – klasik.

Domaćin je Kajakaški klub “Buk”, a ovaj atraktivan sportski događaj koji je otvorio gradonačelnik Goražda Ernest Imamović,  okupio je oko 100 takmičara iz BiH, Srbije I Sjeverne Makedonije

“ Odzivom smo jako zadovoljni  jer brojka  oko 100 prijavljenih  učesnika je premašila naša očekivanja. Imamo učesnike iz 11 gradova, od Velesa iz S. Makedonije, Čačka, Kraljeva, Bajine Bašte I drugih gradova iz Srbije, preko Vrbasa iz Banja Luke, Une iz Bihaća, Duge iz Zavidovića I drugih gradova BiH.  Takmičenje u disicplini slalom danas se odvija uspješno, dok je sutra planirana disciplina spust – klasik” – kazao je potpredsjendik KK “Buk” Sanin Herenda.

Stazom na Drini I organizacijom takmičenja zadovoljni su I učesnici iz Sjeverne Makedonije

“ Goražde je prekrasan grad I organizatori su sve dobro organizirali tako da sve ide kako je planirano, pa vidjećemo kakvi će biti rezultati. Mi smo prezadovoljni za sada” – kazao je Valentin Hadžiarsov iz  Velesa.

Za najuspješnije takmičare I ekipe obezbjeđene su medalje I pehari, a proglašenje će biti upriličeno sutra nakon okončanja takmičenja.