Memorijali posvećeni ljudima koji su puno dali za slobodu domovine

U organizaciji “Saveza za sport i rekreaciju invalida BPK Goražde, danas se održava 10. po redu memorijal u sportskom ribolovu za osobe sa invaliditetom u znak sjećanja na Elvedina Čakala-Čaku, preminulog člana saveza i istaknutog sportistu.

Takmičenje koje se održava u Goraždu, na rijeci Drini, na takmičarskoj stazi lokaliteta Sadba, a okupilo je oko 50 natjecatelja iz šest kantona u Federaciji BiH.

Ovaj turnir u čast rahmetli Čake danas ima poseban značaj, jer obnovljena je i spomen ploča koja krasi Drinsko šetalište, koju su  danas ispred BPK Goražde i porodice otrkrili Nezim Alagić, delegat u Domu naroda Parlamenta F BiH i Amar Imamović, poslanik u Skupštini BPK Goražde.

Također, u  organizaciji Sportskog saveza invalida F BiH i suorganizaciji i tehničkim pripremama Saveza za sport i rekreaciju invalida BPK Goražde, sutra će se održati 20. po redu memorijalni kup u ribolovu “Mujo Peštek – Tito”, a najboljim natjecateljima će se uručiti prigodne nagrade.

Održavanje ovih manifestacija podržala je Vlada BPK Goražde u okviru obilježavnaja 18. septembra Dana oslobođenja, Dana BPK i Grada Goražde.