Održan 28. po redu Međunarodni memorijalni rukometni turnir Mevzeta Perla-Balja

Foto:bpk.gov.ba

Organizator ovogodišnjeg turnira održanog u okviru programa obilježavanja 18. septembra Dana oslobođenja, Dana BPK i Grada Goražde je Ženski rukometni klub „Goražde“.

Pored ekipe „Goražde”, učešće na turniru uzele su i ekipe Ženskog rukometnog kluba „Bosna“ iz Tešnja, „Živinice“ iz Živinica te „Levalea“ iz Nikšića, a turnir je zvanično otvorio Muradif Kanlić, predsjedavajući  Skupštine BPK Goražde.

Nakon održanih utakmica, pobjednik 28. Memorijalnog turnira “Mevzeta Perla –Balja” koji je održan danas u Goraždu je ekipa “Levalea” iz Nikšića, drugo mjesto pripalo je ekipi  ŽRK “Goražde” dok je treće mjesto osvoila ekipa ŽRK “Živinice”.

Najbolji strijelac turnira je Sanja Andrijašević iz ekipe “Levalea”, za najboljeg golmana proglašena je Azra Balić, članica ŽRK ”Goražde” dok je za najbolju igračicu turnira i rukometašicu koja svojom igrom najviše podsjeća na Mevzetu Perlu Balju  proglašena Jelena Kuzman, članica ekipe “Levalea”.

Priznanja najuspješnijim ekipama i rukometašicama uručili su Nezim Alagić, delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH ispred BPK Goražde, predsjednik Skupštine ŽRK “Goražde” Suljo Đogo te predsjednik Upravnog odbora ovog kluba Almas Odžaković.

Podsjetimo, Mevzeta Perla, među ljubiteljima rukometa i prijateljima, omiljena Balja jedna je od najuspješnijih rukometašica u istoriji ovog sporta u Goraždu. Prerana smrt zauvjek ju je odvojila od sportskih terena i njenih sugrađana koji su u njenu čast te znak sjećanja pokrenuli memorijalni turnir koji nosi njeno ime.