Uprava policije informacija za period 14/15.09.2023.godine.

U protekla 24 sata  na području  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,  u ulici  Ferida Dizdarevića – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica. Vozaču koji je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu  uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima  BIH.

U ulici 43.Drinske brigade – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda kojom prilikom je vozač putničkog motornog vozila ostvario kontakt sa jednim maloljetnim licem iz Goražda, koji je bježeći od psa udario u bočnu stranu vozila. O svemu navedenom upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je konstatovao da događaj nema elemenata krivičnog djela, a dalji rad na pomenutom događaju je u toku.

U mjestu Gradina-Previla, općina Foča u F BiH, izvršena je bespravna sječa 12 stabala bukovog drveta, ukupne mase 5,29 m3, kojom prilikom je 1,2 m3 bukovog drveta odveženo sa lica mjesta. Uviđaj je izvršen od strane policijskih službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde. Rad na pronalsku počinioca je u toku.

 

bpk.gov.ba