Goraždani se oprostili od uglednog goraždanskog privrednika Ahmeda Popovića-Popa

U Velikoj sali Centra za kulturu u Goraždu danas je održana komemorativna sjednica povodom smrti uglednog goraždanskog građanina i privrednika Ahmed Popović-Popa. koji je nakon kratke bolesti, 17. septembra 2023.godine, u  Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu preminuo u 58. godini života.

Komemorativnoj sjednici uz rodbinu, prisustvovao je veliki broj prijatelja i sugrađana te predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti BPK i Grada Goražde.

O liku i djelu Ahmeda Popovića-Popa govorili su predsjednik Obrtničke komore BPK Goražde Rehad Deljo, premijer BPK Goražde Edin Ćulov, gradonačelnik Grada Goražda Ernest Imamović te Benun Šapčanin dugogodišnji prijatelj rahmetli Ahmeda.

Ahmed Popović je rođen 12. decembra 1965. godine u Goraždu, gdje je završio Osnovnu i Srednju metalsku školu a Višu metalsku školu završio je u Sarajevu. Obnašao je funkciju predsjednika Obrtničke komore BPK Goražde u dva mandata te bio član Upravnog odbora Obrtničke komore F BIH. Bio je i vijećnik u općinskom Vijeću Goražde te učestvovao  u brojnim aktivnostima i projektima s ciljem obezbijeđenja boljih uslova za obrt na ovom području.

Bio je uspješan obrtnik i privrednik, o čemu najbolje svjedoče njegovi radovi koji krase brojna dvorišta, kuće i poslovne objeke u Goraždu i šire. Bio je omiljen u društvu svih generacija Goraždana, prepoznatljiv po svom specifičnom šalama, ali i spremnosti da javno iznese mišljenje o svim pojavama u društvu, posebno onim koje su se ticale njegovih sugrađana i grada u cjelini.

Dženaza i ukop obavljena je na gradskom mezarju Kolijevke.