Derbi na Tušnju: Zahuktala Sloboda danas igra protiv Željezničara, osiguran i TV prijenos

Foto:klix.ba

Na stadionu Tušanj u Tuzli danas se igra najzanimljiviji meč 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine, a sastaju se stari rivali Sloboda i Željezničar.

Sloboda ovaj meč dočekuje u izuzetno dobroj formi i sigurno s velikim ambicijama da, iako su tim iz Prve lige Federacije BiH, prođu dalje i pokušaju ostvariti što je moguće bolji rezultat u najmasovnijem bh. nogometnom takmičenju.

Plavi su u velikoj krizi rezultata, iako su sezonu otvorili odličnim nastupom u Evropi i pobjedom protiv Borca u prvom kolu, no sve nakon toga bilo je vrlo loše od ekipe Nermina Bašića i sigurno je da bi im poraz u Kupu i eventualno ispadanje bio dodatni veliki udarac.

Meč u Tuzli igra se s početkom u 19 sati, a osiguran je i direktan TV prijenos na kanalu MYTV.

Što se tiče Kupa BiH, plasman u osminu finala su već osigurali Velež, Zvijezda 09, GOŠK, Igman, Sarajevo, Sloga Doboj, Posušje, Laktaši, Slavija, Stupčanica i Jedinstvo, a ostalo je još da se odigraju mečevi Tekstilac – Tuzla City, Radnik Hadžići – Borac, Čelik – Zrinjski i Sutjeska – Široki Brijeg.

U ovoj fazi igra samo jedna utakmica, ukoliko nakon 90 minuta ne bude pobjednika, pristupa se izvođenju jedanaesteraca. Titulu iz prošle sezone brani ekipa Zrinjskog, koja se pobjedom protiv Veleža, uz osvojenu Premijer ligu BiH, domogla prve duple krune u svojoj historiji.

Za razliku od prošlih nekoliko sezona, u ovoj će se igrati dvije finalne utakmica najmasovnijeg takmičenja u BiH.

klix.ba