Počinje A1 liga FBiH: KK Radnički sutra dočekuje ekipu IUS Wolves Ilidža

Košarkaški klub „Radnički“ sutra počinje novu sezonu A1 lige FBiH, a u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ ugostit će ekipu IUS Wolves  sa Ilidže.

Igrači i uprava nadaju se da će, nakon dobro odrađenih priprema,  sezonu započeti sa pobjedom.  Cilj Goraždana ove sezone je izboriti ulazak u najviši rang bh.košarke.

„ Nakon napornih dvomjesečnih priprema prilikom kojih je odigrano mnogo prijateljskih utakmica, KK Radnički kreće u lov na Premijer ligu BiH. Spremi smo za ovu prvu utakmicu A1 lige FBIH koja je uvijek i najteža. Na početku igrači budu malo u grču ali to je sve normalno i važi za obje ekipe, a sutra očekujemo pobjedu“ – kazao je trener KK Radnički Hasan Rikalo.

Napominje da se na poziciji play makera, Radnički  dodatno pojačao. Radi se o povratniku koji će poboljšati roster kada je u pitanju ta pozicija.

„ Vratio nam se prošlogodišnji Amerikanac Boissard koji je došao u januaru i odradio polusezonu za nas. Vratio se ovu sezonu tako da smo kompletirani. Kada je riječ o ekipi sa Ilidže, to je ekipa koja se plasirala prošle godine u A1 prvenstvo, nepoznati su nam ali imaju poznata pojačanja, ali mi smo spremni za tu utakmicu“ – kazao je Rikalo.

Kapiten Radničkog Adi Alikadić optimističan je da će njegov tim sezonu otvoriti na najbolji način

„Svi jedva čekamo početak lige, bili smo na pripremama protekla dva mjeseca i čekamo tu sutrašnju prvu utakmicu. Dobro smo se priremili  i naravno da očekujemo pobjedu. Igramo protiv mlade ekipe sa Ilidže i moramo maksimalno fokusirani ući u tu utakmicu, motivacija mora biti tu. Imamo dosta kvalitetnu, mladu ekipu i pozivam sve navijače da nas podrže sutra  da otvorimo sezonu kako treba“ – kazao je Alikadić.

Utakmica između KK Radnički i IUS Wolves – Ilidža igra se sutra u 17 sati u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu.