Zvanično se rješava problem nedostatka gradske pijace u Goraždu

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov, sa ovlaštenim predstavnicima ZiratBank d.d. BiH potpisao je danas predugovor o kupovini nekretnina u goraždanskom naselju Rasadnik, u čijem sastavu je i objekat gradske pijace.

Procjenjena vrijednost nekretnina iznosi 1.130.000KM a nakon potpisivanja predugovora u kojem je definirana otplata u tri rate, danas je uplaćena prva rata u iznosu od 550.000 KM. Ostale dvije rate u iznosima od 290.000KM uplatit će se u skladu sa potpisanim predugovorom do kraja mjeseca aprila 2025.godine, a ukoliko se otplata izvrši ranije, odnosno u toku 2024.godine, cijena nekretnina smanjla bi se za 30.000KM.

S obzirom da je opredjeljenje ove Vlade BPK Goražde od samog njenog imenovanja, riješiti problematiku gradske pijace u Goraždu, na koju već duže vrijeme čekaju poljoprivredni proizvođači, sredstva za realizaciju odredbi predugovora obezbjeđena su u budžetu BPK Goražde za 2023.godinu.

Prema riječima premijera Ćulova, nakon potpisivanja predugovora potpisan je i zapisnik o primopredaji objekata, a zvanično otvorenje pijace bit će upriličeno sutra sa početkom u 07:00sati.

 

bpkg.gov.ba