Poljoprivredni proizvođači konačno dobili adekvatan prostor za plasman proizvoda

Kako je i najavljeno jučer, nakon potpisivanja predugovora o kupovini nekretnina u naselju Rasadnik, jutros je u prisustvu predstavnika izvršene i zakonodavne vlasti BPK Goražde, otvorena gradska pijaca u Goraždu.

U ovu investiciju Vlada BPK Goražde uložit će 1.130.000KM, a pijacu su otvorili predsjedavajući Skupštine BPK Goražde Muradif Kanlić i premijer BPK Goražde Edin Ćulov.

Realizacijom ovog projekta riješen je dugogodišnji problem zelene pijace u Goraždu na što su čekali poljoprivredni proizvođači sa prostora našeg kantona.

Zahvalnost Vladi BPK Goražde na razumjevanju i ispunjenom obećanju da će riješiti problem, ispred poljoprivrednih proizvođača ovom prilikom uputio je Munib Kazagić, predsjednik Udruženja poljoprivrednika Goražda.

„Uradili su ono što su obećali na čemu smo im veoma zahvalni. Ovo je veliki uspjeh koji će smatramo doprinijeti tome da imamo što više poljoprivrednih proizvođača koji sad imaju uslove da svoje proizvode plasiraju na tržište“- uz riječi zahvalnosti kazao je Kazagić.

Prema riječima predsjedavjućeg Skupštine BPK Goražde Muradifa Kanlića, iako su postojale mnoge opstrukcije u smislu postojanja sumnje u ekonomsku opravdanost pijace, te u čijoj je nadležnosoti rješavanje problema, smatralo se da je jako bitno pristupiti iznalaženju rješenja, za  probleme poljoprivrednih proizvođača sa kojim se suočavaju već četiri godine.

Podsjetimo, poljoprivredni proizvođači s ovog područja svoje proizvode od novembra 2019. godine bili su primorani prodavati na ulici, u neposrednoj blizini nekadašnje Gradske tržnice, a nakon što je objekat zapečaćen u akciji Porezne uprave FBiH. Imenovanjem ove vlade, obećano je da će problem poljoprivrednih proizvođača biti riješen u što kraćem roku na zadovoljstvo poljoprivrednih proizvođača, što je učinjeno nakon donošenja jednoglasne odluke Skupštine BPK Goražde  o kupovini nekretnina u naselju Rasadnik.