Ministarstvo za urbanizam i prostorno uređenje BPK izdvojilo 70.000 KM za projekte nižih nivoa vlasti

Ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Bojan Krunić danas je sa gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamovićem i načelnicima općina Foča i Pale u FBiH, Mujom Sofradžijom i Alminom Ćutukom, potpisao ugovore o dodjeli sredstava za sufunansiranje projekata u ovom lokalnim zajednicama.

Resorno ministarstvo, kroz program tekući transferi nižim nivoima vlasti, putem javnog poziva podržalo je tri projekta od značaja za poboljšanje uslova života građana, u ukupnoj  vrijednosti od 70.850KM.

Najviše sredstava,  u iznosu od 50.000 KM dodjeljeno je  Gradu Goražde  za  sufinansiranje projekta „Sanacija kosog krova iznad velike sale  JU „Centar za kulturu“  Goražde, u cilju povećanja energetske efikasnosti objekta“.  Općini Foča u FBiH odobreno je 15,.000  KM za projekat izrade Regulacionog plana Ustikolina dok je općini Pale u FBiH odobreno 5.850 KM za sufinansiranje projekta izrade detaljnog energetskog audita za objekat Policijske stanice Prača.

„Saradnja između Vlade BPK Goražde i resornog minsitarstva  sa Gradom Goražde i lokalnim zajednicama Foča i Pale u FBiH je zadovoljavajuća  a nadamo se da će tako i ostati u budućnosti,  kako bi smo zajednički radili na realizaciji projekata od interesa za sve građane koji žive na prostoru BPK Goražde“ –  kazao je resorni ministar Bojan Krunić.

Gradonačelnik Imamović i načelnici Sofradžija i Ćutuk naglasili su da je riječ o značajnoj  podršci,   sa željom da se ovaj vid saradnje   nastavi, kako bi zajednički uz podšku i viših nivoa vlasti realizovali više projekata od značaja za BPK Goražde.