U Sina-begovoj džamiji u Goraždu proučena dova za Palestinu

Brojni vjernici okupili su se na noćnom namazu u Sinan – begovoj džamiji u Goraždu kako bi uputili molitvu za Gazu izloženu stravičnim napadima izraelskih snaga,  u kojima je ubijeno više od 8.000 Palestinaca.

Glavni imam Medžlisa IZ Goražde Esad ef. Grabus naglašava da je to najmanje što se može učiniti za narod Palestine

“ Nažalost, naša braća I sestre u Gazi I Palestini su pod stalnim napadima u kojima nažalost većinom stradaju civili. Ono što mi možemo uraditi sa naše strane, kao ljudi, kao vjernici, bez obzira o kome se radi, da li se radi o Muslimanima ili nemuslimanima, svaki čin nasilja trebamo I hoćemo da osudimo.  Hvala Allahu u Sinan – begovoj džamiji  okupili smo se u velikom broju I uputili dovu Uzvišenom Gospodaru da pomogne našoj braći I sestrama u Gazi,  da se zaustavi ovo nasilje koje se čini nad tamošnjim narodom” – kazao je ef. Grabus.

On je pozvao građane da u što većem broju iskažu solidarnost za narodom Palestine I na protestima koji će se sutra održati u Goraždu

“ U svoje lično I uime Medžlisa IZ Goražde pozivam građane da se okupimo u što većem broju I bar na taj način pružimo našu podršku narodu Palestine I ujedno uputimo apel međunarodnim relevantnim organima da napokon poduzmu sve što je potrebno kako bi se ovo krvoproliće, ubijanje I genocid  zaustavio” – kazao je glavni imam Medžlisa IZ Goražde.

Skup podrške narodu Palestine održat će se sutra u 12 sati na Mostu Alije Izetbegovića u Goraždu.