Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, 6. novembra 2023. godine u posjetu je primio premijera Bosansko-podrinjskog kantona Edina Ćulova i ministra unutrašnjih poslova BPK-a Nusreta Hubjera

Nakon što im je ministar Helez poželio dobrodošlicu, premijer i ministar MUP-a BPK-a iskoristili su priliku da mu čestitaju na uspješnim rezultatima koje je ostvario na čelu MO BiH.

Sagovornici su na početku sastanka razmijenili mišljenja na koji način unaprijediti infrastrukturu u Bosansko-podrinjskom kantonu, ali i cijeloj BiH. Premijer Ćulov predstavio je ministru odbrane BiH rad vlade na čijem je čelu, a tokom izlaganja predstavio je najznačajnije projekte u ovom kantonu. Naglasio je da je sretan što namjenska industrija i u Goraždu dobija drugu dimenziju, kako kaže, „nikad više nisu proizvodili kao u ovom periodu.“

„Nadam se da ćemo od vas imati podršku pri realizaciji projekata na kojima radimo, ali i u ostalim oblastima koje su ključne za napredak našeg društva“, kazao je Ćulov.

Ministar Hubjer izrazio je zadovoljstvo zbog vidljivih rezultata koje ostvaruje MUP BPK-a.

„Ova godina je dosta uspješna, pokrenuli smo i realizirali brojne projekte, raspisali konkurs za policajce i mlađe kadete, ostvarili dobru saradnju sa Kantonom Sarajevo“, pojasnio je Hubjer.

Ministar odbrane BiH čestitao je kolegama na kontinuiranom radu. „Mi smo poboljšali status vojnika i imamo namjeru još raditi na tome. Također, cilj nam je da poboljšamo namjensku industriju, to je već u poodmakloj fazi. Kada sam posjetio Pretis u Vogošći vidio sam da su dosta napredovali, rade po programu NATO-a“, objasnio je ministar Helez.

Sagovornici su zaključili da će biti podrška jedni drugima u realizaciji novih projekata.

 

bpkg.gov.ba