Za utopljavanje OŠ „Hasan Turčalo Brzi“ Ilovača 104.990 KM

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov danas je sa direktorom firme „Baša“ d.o.o Ustikolina Suvadom Bašićem potpisao ugovor o izvođenju radova na termoizolaciji fasade i ravnog krova J.U. O.Š. „Hasan Turčalo Brzi u Ilovači.

Za ovaj projekat biće izdvojeno  104.990 KM bez PDV-a, a rok za njegovu realizaciju je 30 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde Bojan Krunić naglašava da su ove aktivnosti planirane pogramom rada ministarstva za 2023.godinu, u oblasti energetske efikasnosti  odnosno utopljavanja javnih objekata na prostoru kantona

„Danas je, nakon okončane procedure javnih nabavki, na red  došla O.Š „Hasan Turčalo Brzi“ u Ilovači, gdje se radi o kompletnoj termoizolaciji vanjskih zidova i termoizolaciji krova, odnosno izmjeni cjelokupnog  pokrova.  Projekat se finansira dijelom iz sredstava koji smo dobili od strane Federalnog ministarstva prostornog uređenja po našoj aplikaciji za 2023. godinu i dijelom iz namjenskih sredstava iz podračuna za zaštitu okoliša“- precizirao  je ministar Krunić.

Početak radova predviđen je slijedeće sedmice a očekivanja su da će se izvoditi planiranom dinamikom.