Film “Umri prije smrti” Ahmeda Imamovića od 16. novembra u bh. kinima

Nakon pretpremijernih projekcija na Sarajevo Film Festivalu, film Ahmeda Imamovića “Umri prije smrti” će biti prikazan u 23 kina širom Bosne i Hercegovine.

Moći ćete ga pogledati od 16. novembra u Cineplexxu Sarajevo, CineStaru Sarajevo, Cineplexxu Plaza Mostar, CineStaru Mostar, CineStaru Tuzla, CineStaru Bihać, CineStaru Banja Luka, Cineplexxu Palas Banja Luka, CineStaru Prijedor, Kino Kozari Prijedor, CineStaru Zenica, Kinu Novi Grad Sarajevo te u kinima Mreže nezavisnih prikazivača BiH: Tešanj, Žepče, Livno, Ilijaš, Tomislavgrad, Maglaj, Cazin, Goražde, Gradačac, Novi Travnik i Posušje.

O filmu: Zlatan B. ima 38 godina, naizgled je čvrst kao stijena i lijep kao Apolon. Ugledan je u svojoj struci, ginekolog koji nema moralnih dilema po pitanju abortusa ukoliko je to želja i odluka njegovih pacijentica. Jednako, nema dilema ni u privatnom životu, jer zna da su on i njegova žena Vesna zaljubljeni u istu osobu – u njega.Godinama njegova žena već insistira da imaju dijete, ali Zlatan ne misli da je još došlo vrijeme za to. Odluke donosi kao mali bog ne primjećujući krizu u vlastitom braku. Okružen komforom u zanosu vjeruje da vlada situacijama. Uživa u zadovoljstvima i čvrsto vjeruje u svoje odluke sve do onog dana kada sazna da je teško bolestan i da mu je ostalo još malo života.
klix