Potpisan Ugovor o izvođenju radova na redovnom zimskom održavanju regionalne ceste R-448 Potkozara-Goražde-Hrenovica i regionalne ceste R 448a Osanica-Ilovača-Prača za 2023-2024. godinu

U BPK  Goražde danas je potpisan ugovor o redovnom zimskom održavanju regionalne ceste R-448 Potkozara-Goražde-Hrenovica i regionalne ceste R 448-a Osanica-Ilovača-Prača za 2023-2024. godinu.

Zbog vrijednosti ugovorenih radova koji su procijenjeni na iznos od 319.410 KM, ugovor sa odabranim izvođačem radova, goraždanskom kompanijom „Okac“ d.o.o, u ime Ministarstva za privredu, odnosno Direkcije za ceste BPK Goražde potpisao je premijer BPK Goražde Edin Ćulov, a potpisivanju je prisustvovao i direktor Direkcije za ceste Memsud Dedović.

U skladu  sa zakonskim procedurama obaveza zimskog održavanja već je započela, a prema riječima premijera Ćulova, Vlada BPK Goražde je nastojala na vrijeme dati saglasnost za potpisivanje ugovora, kako bi se osigurao nesmetan saobraćaj na navedenim putnim pravcima koji su u nadležnosti kantonalne Direkcije za ceste.