Počinje rekonstrukcija fiskulturne sale OŠ „Mehmedalija Mk Dizdar“ Vitkovići

Premijer Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edin Ćulov sa direktorom firme „Baša“ doo Ustikolina Suvadom Bašićem kao izvođačem radova,   danas je potpisao ugovor o rekonstrukciji fiskulturne sale Osnovne škole „Mehmedalija Mak Dizdar“ Vitkovići.

U ove svrhe iz kantonalnog budžeta  bit će izdvojeno 65.000 KM (bez PDV-a) a realizacijom ovog projekta škola će dobiti savremenu fiskulturnu salu koja će biti u potpunosti rekonstruisana.

„ Radi se o rekonstrukciji podova same sale kao i sanaciji i rekonstrukciji mokrih čvorova kao i svlačionica, a  najveći dio sredstava će se utrošiti za samu podlogi u sali. Prvobitno je bilo planirano da proceduru provede sama škola, međutim ispitivanjem tržišta oni su došli do zaključka da nemaju dovoljan iznos sredstava, tako da je Vlada zaključkom prenijela taj zadatak  na ministarstvo“ – kazao je ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde Bojan Krunić.

Rok za izvođenje radova je 30 dana od dana uvođenja izvođača u posao, a trebali bi početi već u ponedjeljak.

Rekonstrukcija fiskulturne sale OŠ Mehmedalija Mak Dizdar  posljednji je  projekat ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde u ovoj godini.