U Goraždu otvoreni 17. Dani meda i ljekovitog bilja – “Živjeti s prirodom”

U Goraždu su danas otvoreni 17. Dani meda i ljekovitog bilja – Živjeti s prirodom”. Organizator tradicionalne manifestacije je Udruženje uzgajivača medonosnog, aromatičnog i ljekovitog bilja Bosanskopodrinjskog kantona “Facelija” Goražde a ove godine svoje proizvode predstvailo je 15   izlagača iz BiH I regiona.

Manifestaciju je otvorio  predstavnik Zavoda za poljoprivredu FBiH Omer Kurtović, a ovom prilikom između ostalih dodjeljena su i priznanja izlagačima među kojima i najuspješnijim pčelarima koji su ostvarili odličan uspjeh na nedavnim danima meda Federacije BiH.

Pored izložbeno-prodajno dijela na Trgu branilaca grada,  u Biznis centru su organizovane I edukacije o izazovima  savremenog pčelarenja. Planiran je niz stručno –edukativnih predavanja tokom kojih će biti prezentirana  Strategija razvoja poljoprivrede BPK Goražde, ukazano na  ulogu pčele I meda te propolisa kao lijeka čuda prirode.

U  sklopu manifestacije večeras će biti otvorena I izložba slika “Moj babo pčelar” akademske slikarke Amele Kahriman, a Dani meda I ljekovitog bilja nastavljaju se I sutra nizom zanimljivih I edukativnih sadržaja. Podršku manifestaciji pružili  su  Vlada BPK I Grad Goražde.